Зам.-министър Маринова: Григор Гогов е шеф по горите, Айнур Ибрямова поема мегадирекцията в Родопите

Новината бе съобщена от зам.-министър Валентина Маринова, която откри ловния сезон за пернат дивеч.

Направени са кадрови промени в Изпълнителната агенция по горите и в държавните горски предприятия, съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Валентина Маринова.

По думите на Маринова тези промени са вследствие на анализи и констатации за пропуски и неизпълнение на финансовите планове. Новият директор на Изпълнителната агенция по горите е инж. Григор Гогов.

За директор на Държавно горско предприятие-Благоевград е назначен Светлозар Михайлов, а Държавно горско предприятие-Смолян ще бъде оглавено от Айнур Ибрямова. „Сформираният екип е достатъчно отговорен и се надявам това, което е заложено като краткосрочни и дългосрочни приоритети да изпълним своевременно", каза Маринова. Нормално е, когато се сформира екип той да бъде представен от професионалисти и специалисти, които са доказали професионалния си опит. 
Министерство на земеделието и храните се опитва да наложи практиката за професионализъм и за сектор „Гори", предвид че гората се създава бавно и трябва да я оставим за поколенията, каза още зам.-министър Валентина Маринова.

На въпрос достатъчен ли е броят на горската стража, тя отговори, че има какво да се желае. „Всички мобилни екипи ще бъдат осъвременени с техника и пособия, с които да могат да се справят с бракониерството”, каза Валентина Маринова.

Източник: http://www.investor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини