Нов рекорд - бебе се роди 6,200 кг по естествен път

40-годишна британка роди по естествен път най-едрото бебе в историята на Испания, като новороденото момиченце тежи 6200 грама. То е с 90 грама по-тежко от друго бебе, родено по естествен път в края на юли в Лайпциг.

Малката Мария Лорена Марин се родила в болницата в Дения, в Източна Испания, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Момиченцето тежи 6,2 килограма, което е почти два пъти повече от средното тегло на новородените. Така майка му - 40-годишната Максим Марин стана първата жена, която роди в Испания по естествен път бебе по-тежко от четири килограма. Тя не е поискала дори епидурална упойка.

Британката живее в Испания с колумбийския си приятел, с когото имат още три деца. Всички те са родени с тегло най-малко 4,5 кг.

40-годишната Максим признала, че е очаквала едро бебе, но не чак толкова. Тя и новородената й дъщеря се чувстват добре.

"В 40-годишната ми професионална кариера никога не съм чувал за случай на естествено раждане на бебе с подобно тегло. Удовлетворени сме от работата, която като екип свършихме", заяви началникът на АГ отделението в болницата "Марина Салуд" д-р Хавиер Руис.

На 26 юли в Университетската болница в Лайпциг 31-годишната Никол роди по естествен път третото си дете - момиченце с тегло 6110 грама и ръст от 57,5 см. С размерите си новородената Джазлийн "окупира" еднолично първото място за най-голямо бебе, родено в Германия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини