Шестима милионери пристигнаха с плаващ палат във Варна

Шестима богати пасажери от Швейцария пристигнаха с луксозната яхта "Viva la vie".

Плаващото бижу на морската гара събра погледите на туристите. Тузарите се къпят в лукс, а за техния комфорт се грижат 13 души. Яхтата идва от Констанца, Румъния, и след посещението си във Варна ще продължи към Несебър.

Зяпачите на морската гара коментираха, че бялото чудовище надминава по лукс двете яхти, които посетиха града преди няколко дни. Освен това те бяха препълнени с туристи, докато Viva la vie, построена от Люрсен, има съвсем различна концепция.

60-метровият съд е само за високопоставени гости и не се отдава на чартър на когото и да е. На носа има обособено място за формални вечери, има и огромна кабина за собственика, както и открита, изпълнена с луксозна мебелировка горна палуба.

В строителството на построения през 2008 г. гигант участие е взел и собственикът на яхтата. Дизайнери на плаващият дворец са спецовете от Artline. Луксозната "Viva la vie" може да плава с крайсерска скорост от над 15 възела. Освен всичко друго гостът във Варна е носител на един от най-големите призове за яхти от своя клас, който получава през 2009 г.

Суперяхтата отвътре

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини