Неграмотен селски хитрец се опитва да преметне КАТ с фалшива диплома, дори не може да я подпише

Неграмотният селски хитрец С.С.А.отнесе тримесечна условна присъда за това, че се опита с фалшива диплома за основно образование да получи шофьорска книжка. На 8 юли 2010 г. той представил в сектор “Пътна полиция” на Областната дирекция на МВР копие от дубликат на свидетелство за основно образование издадено от СОУ”Васил Левски” в Кърджали. Служителката на гишето Н.М. Го помолила да напише на копието “Вярно с оригинала” и да го подпише. Селският хитрец бил толкова неграмотен ,че сериозно се затруднил със задачата. Служителката извикала шефа си и кандидатът за шофьор бил сгащен на место.

Извършена била проверка и се оказало, че копието и дубликата на свдетелството за основно образование са фалшиви. Те не са подписвани от директора на училището през 1994 г., когато бил издаден документа. В СОУ”Васил Левски” никога не е учило лицето С.С.А.

Експертизата доказва, че и тарикатът не е автор на фалшификата. Затова Кърджалийският районен съд му налага леката присъда от три месеца затвор условно. Хитрецът обаче обжаалва пред окръжния съд. Окръжните магистрати смятат присъдата на колегите си от по-долната инстанция за снизходителна, но поради липсата на протест от прокуратурата не я завишават, а само потвърждават.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини