Гърците се хвалят с пътя за Маказа, не казват кога ще режем лентата

Незавършената отсечка на пътя за Комотини

Пътят от ГКПП Маказа до Комотини ще бъде завършен до края на юли, обеща управителят на периферията Източна Македония и Тракия Аристидис Янакидис. Той обаче не се ангажира с дата на тържествено откриване на шосето и пускането му в експлоатация. Това стана днес по време на съвместната инспекция на Янакидис и българският му колега областния управител на Кърджали Бисер Николов. Гръцкият домакин показа на нашия губернатор отсечка от три километра и половина, която трябва да се свърже с пътната мрежа и да се влее в шосе за Комотини. Тя още не е завършена ,но по нея се работи интензивно. Ще припомним,че първи Кърджали бг вести писа за това, че все още има сериозен по дължина участък, в който се работи.

Направеното от фирма “Йониос АЕ” може да послужи за пример в учебниците на всеки технически университет. Качеството на изпълнението на проекта е отблично, похвали се Янакидис.

Заедно със Бисер Николов те направиха оглед и на шосето от българска страна до Подкова. Заедно с двамата губернатори бяха народните представители от Коалиция за България Димчо Михалевски и Милко Багдасаров.

Георги Кулов  

Един от тунелите
Пътят от високо
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини