Ниляй Шериф с награда на фестивал в Сливен

Приключи  XV Национален фестивал на детската книга, който се проведе в град Сливен като част от Майските дни на културата „Сливенски огньове”. Фестивалът се организира от РБ „Сава Доброплодни” с подкрепата на Министерството на културата, община Сливен, Областна администрация – Сливен и тази година е отново под почетния патронаж на Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България.

В рамките на фестивала се проведоха три конкурса: Национален литературен конкурс „Едно невероятно пътуване във времето” , Националния пленер за детска рисунка на тема „Магично приключение в света на мечтите” и  Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Учениците от ОУ,,Св.Св. Кирил и Методий” всяка година участват и печелят награди в Националния литературен конкурс Децата са особено щастливи, че успяха да зарадват с наградите си Директора на училището г-жа Лиляна Тодорова-Янкова и своите учители,точно в седмицата, посветена на патронния празник на училището и така по своеобразен начин  да отдадат своята почит към патроните на нашето училище светите братя Кирил и Методий. Тази година в литературния конкурс се включиха 10 ученици.

В категория ,,Проза” , първа възрастова група от 7 до 10 години, бе присъдена  трета награда на   ученичката от ІІІ,,а”клас   Ниляй Шериф за разказа й ,,Откривателят Алекс”. Творбата й е отпечатана , заедно с другите наградени стихотворения и разкази в книга, която традиционно се издава след приключването на фестивала. Третокласничката е сред носителите на литературни  награди и от миналата  година.Класният ръководител Николина Делчева успява да мотивира и вдъхнови възпитаниците си , да изявят своите литературни наклонности.Само от нейния клас се включиха шестима ученика с разкази и стихотворения.

За първа година учениците от ОУ,,Св.Св. Кирил и Методий”  се включиха в Националния конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. Поощрителна награда за цялостен спектакъл получиха и учениците от V-б клас,  с ръководител г-жа Яна Милушева за изработените кукли към приказката „Дядо и ряпа”. Всички участници в двата конкурса получиха грамоти и книги за отличното си представяне.

В трите фестивални дни участие взеха деца и творци от цяла България. Състояха се много срещи с писатели, илюстратори, издатели. Проведоха се трубадурски двубои, забавни игри с многобройни награди, представления, концерти, изложби и весело парадно шествие и други мероприятия, които изпълниха с детска глъч улиците на Сливен.

Фестивалната програма завърши с концерт в ДТ „Стефан Киров” като на него бяха връчени наградите на участниците в Националния литературен конкурс „Едно невероятно пътуване във времето” и на Националния пленер за детска рисунка на тема „Магично приключение в света на мечтите.Малчуганите получиха своите отличия от кмета на Сливен Кольо Милев.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини