Мъж взе за заложници петима пожарникари, полицаи го застреляха

Въоръжен мъж взе за заложници в своя дом петима огнеборци, реагирали на сигнал за избухнал пожар, в щата Джорджия.

Криза приключи часове по-късно, след като полицаите го застреляха.

Драмата се разигра в американския град Суейни. Петима пожарникари се отзовали на сигнал за бедствие. Оказало се, че пожарът е фалшив. Повикалият ги мъж ги взел за заложници в дома си и се барикадирал.

След няколко часа на безуспешни преговори специални части на полицията щурмували къщата. Похитителят е бил застрелян. Леко ранени са и някои от заложниците, както и един полицай. Опасност за живота им обаче няма.

По първоначални данни похитителият не е можел да плаща ипотеката за дома си и вероятно е искал чрез своите действия да привлече вниманието на хората. От ипотечната компания “Фреди Мак” потвърдиха, че върху къщата, в която се бе барикадирал похитителят, е наложен запор, но тя все още не е изкарана за продан на пазара. Къщата е била отдадена под наем, когато през ноември кредиторът й наложил запор, но не е ясно, дали наемателят все още е живял в нея, когато това се е случило.

Източник от полицията съобщи, че похитителят е настоял токът, кабелната телевизия, интернетът и телефонът да бъдат включени. По неговите думи, похитителят е имал някакви финансови проблеми.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини