Президентски гаф: Тая дърта вещица е по-зла и от кривогледия

Президентът на Уругвай Хосе Мухика направи сериозен гаф с коментари по адрес на аржентинската си колежка Кристина Кирхнер и нейния съпруг, тъй като не знаел, че край него има работещи микрофони и думите му се записват, предаде БГНЕС.

"Тая дърта вещица е по-зла и от кривогледия", "деликатно" казал Мухика на човек от своето обкръжение.

Според в. "Ел Обсервадор", който пусна на страницата си в интернет скандалния запис, уругвайският президент имал предвид именно аржентинската си колежка. Електронната страница на вестника буквално била задръстена от мераклии да чуят думите на държавния си глава, а записът бързо се превърнал в хит и за социалните мрежи.

Час след като се разразил скандалът, президентът на Уругвай обяснил пред електронното издание на в. "Ла Република", че нито е говорил, нито е споменавал каквото и да било, свързано с Аржентина, и въобще няма намерение да уточнява нещо.

70-годишният Мухика е бивш партизанин. Той спечели изборите през 2010 г. Съпругът на Кристина – Нестор Кирхнер, беше президент на Аржентина от 2003 до 2007 г. Тя го наследи на поста и беше преизбрана през 2011 г.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини