Ресми Мурад на посещение в Бурса

Ресми Мурад и големият приятел на ардинци Мустафа Бозбей, кмет на побратимената община Нилюфер

От утре започва официалното четиридневно посещение на кмета на община Ардино Ресми Мурад в Бурса. Визитата му е по покана на ръководството на земляческото сдружение за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци). В делегацията са включени общински съветници, кметове на населени места и бизнесмени.

В събота вечер е 16-тата традиционна среща на ардинци. Редом с видни ардинци – политици, бизнесмени, интелектуалци, сред тях ще бъдат депутати от Бурса, валията и кметовете на Голяма община Бурса  - Реджеб Алтепе и на побратимената община Нилюфер - Мустафа Бозбей и други официални лица, съобщиха организаторите.

Градоначалникът Ресми Мурад уточни, че по време на престоя си в Бурса, заедно с членовете на делегацията, ще има поредица срещи и делови разговори със земляци-изселници, бизнесмени, с кмета на община Нилюфер и с лидера на земляческото сдружение Ахмет Кахраман.

Припомняме, че през 1998 година в Бурса група изселници от ардинско решават да организират земляческа среща, която продължава и до днес.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини