Борисов: Казах на КЗП да провери Булсатком и bTV

Премиерът Бойко Борисов лично взе отношение по търговския спор между bTV Media Group и "Булстаком". Борисов съобщи, че е възложил на Комисията за защита на потребителите (КЗП) да провери спора между телевизията и кабелния оператор.

По думите на Борисов, цитирани от агенция КРОСС, той е казал на председателя на КЗП Веселин Златев да бъде направена проверка. В типичния си стил Борисов обясни, че заради спора страдат потребители и не е редно да се карат хората да си купуват антени, когато си плащат за някакъв пакет. "Не мога да си гледам Шоуто на Слави", обобщи премиерът.

Спорът между "Булсатком" и bTV Media Group върви от седмицата по Коледа, като bTV вече спря сигнала си към кабелния оператор.

Помолен да коментира акцията на полицията в сградата на ТВ+ и по-точно дали е бил предварително предупреден, Борисов каза, че полицията няма нито задължението, нито навика, нито е редно да го предупреждават. От вътрешна информация, която е дал служител на ТВ+, че има нередности – двойно счетоводство – така е дошла проверката, каза Борисов.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини