Втори задържан за обира на трезора в Кърджали

Втори човек е задържан за опита за грабеж на обществения трезор в Кърджали, извършен в края на миналата седмица. Това съобщи Гергана Колева от Районната прокуратура пред БТА.

Очаква се днес Районният съд в Кърджали да реши дали да остави за постоянно в ареста и двамата задържани – първоначално за обира бе арестуван Славчо Магеров.

Опитът за грабеж на трезора бе извършен в нощта на 4 януари. Тогава, извършителите проникнаха в трезора през необезопасен прозорец и разбиха 32 касети за съхранение на ценности, като от една от тях бяха взети 4500 евро.

Валутата бе открита няколко часа по-късно, при оглед в района, захвърлени в близост до трезора, заедно с маска и пистолет. Впоследствие униформените намериха и изоставено БМВ, с което извършителите са се придвижвали.

Малко след задържането на Славчо Магеров за грабежа, вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че се надява на различен подход от страна на съдебната власт и арестувания да бъде оставен зад решетките.

Той припомни случая с опита за грабеж в трезор на ДСК преди година и половина, когато бяха задържани десет души, но те не бяха оставени за постоянно в ареста, а делото бе прекратено.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини