Известни лица в малко известни реклами

Свикнали сме да ги гледаме на големия екран, но когато една личност се превърне в звезда, тя веднага става желана за рекламно лице. И когато марката е голяма, известна и уважавана, това е ок. Но има реклами, които са меко казано странни и дори комични. Тогава лидерите от актьорските редици не се гордеят със своите „роли", но пък кой отказва някой екстра хонорар?

Не би ни направило впечатление, ако видим Джордж Клуни да рекламира с много чар и класа Martini, или пък Натали Портман да мига изкусително със спиралата на Dior. Има обаче много реклами, които по една или друга причина си остават скрити за масовия зрител. Повечето са на английски със субтитри на съответния език, тъй като не са предназначени за англоговорящия пазар, а за далечния Изток... или студения Север.

Вижте как Брад Пит се превръща с буен служител и изпочупва копирна машина, заради кафето, което е изпил и как Мадона побеждава златен дракон, за да се сдобие с чаша специално саке. А Натали... тя просто е родена да върти меча, след като е ползвала един конкретен шампоан.

Натали Портман в реклама на шампоан Lux Super Rich

В тази реклама Натали Портман се явява на прослушване за роля. Дамата показва завидни умения с меча и изведнъж се трансформира в нежна красавица с ефирна рокля, чиято коса привлича погледа повече от бойните ѝ умения. А ето, че дамата спечели и „Оскар". Вече виждате как се печелят „Оскар"-и.

Рекламата е предназначена за японския пазар.

Дженифър Анистън и бира Heineken

Дженифър се опитва да достигне нещо на последния рафт на магазин. Заслепен от нея младеж се засилва да ѝ помогне, но вместо да ѝ даде желаната бира, си я прибира, тръгвайки си с усмивка. Е, Джени, следващия път ще трябва да сложиш по-високи токчета, за да не те лишат от желаните кенчета.

Рекламата е предназначена за холандския пазар.

Камерън Диас за Aeon Language School

В началото на 90-те години на миналия век Камерън Диас използва думата „вярвам" няколко пъти, докато пише писмо. За съжаление от самата реклама не се разбира почти нищо повече. Да се надяваме, че японците са по-схватливи.

Рекламата е предназначена за японския пазар.

Ума Търман за Schweppe`s Ginger Ale

Впечатляващата Ума Търман показва в реклама на джинджифилова бира какво е точно означава „двузначно". В секси разголено облекло тя обяснява на журналист колко обича швепс и как не се разделя с него никъде, докато мъжът срещу нея се поти от еротичните и думи, приемайки обясненията и със сексуален подтекст. Накрая Ума отпива една глътка по съблазнителен начин, което довършва журналиста.

Рекламата е предназначена за френския пазар.

Брад Пит в реклама за кафе

Брад Пит е бесен на копирната машина, но когато отпива от специалното кафе с корени се превръща в истински супермен и буквално я прави на парчета за секунди. Уау, дано Пит не пие всеки ден от това кафе, защото се чудим как ли Анджи се справя с неговите нови суперсили.

Рекламата е предназначена за японския пазар.

Дрю Баримор в реклама на сладоледа Baskin Robbins

Дрю, която сритва здраво една дузина мъже в „Ангелите на Чарли", тук влиза в ролята на съблазнителна госпожица, която ближе сладоледа бавно и сластно. Естествено тя успява да привлече вниманието на красив мъж. Това, което обаче не се вижда на рекламата е как тя завира сладоледа в лицето на господина, наричайки го „перверзник".

Рекламата е предназначена за Южна Корея.

Мадона в реклама на саке

Искате ли да видите как Мадона укротява златен дракон? Това се случва в рекламата на саке Takara. Тя е снимана преди доста години, тъй като в нея Мардж залага на платинения си имидж. Облечена в кимоно, тя се озовава в стая, където я очаква златен дракон. Разбира се, тя има меч (японците много си падат по мечовете) и с няколко размаха успява да укроти животното, докато пее „Как мога да бъда чиста?. В ръцете ѝ се озовава златна топка, която се превръща в чаша с въпросния алкохол.

Рекламата е за японския пазар.

Джордж Клуни и Martini

Джордж Клуни дълго време бе рекламно лице на марката Martini. През 2007 година обаче, излиза една доста интересна реклама с негово участие. Героят му е очевидно в испаноговоряща страна и трябва да се снима с красавица по червения килим, която зарязва, защото вниманието му е привлечено от бутилки Martini. За съжаление на Джордж, няма лед. Тогава една екзотична красавица (Лионор Варела) взима чашата от ръцете му и ...естествено вади меч, с който разрязва „разни части" от заледения бик в помещението. Безмълвието на Клуни е прекъснато от него „Невероятно".

Рекламата е предназначена за европейския пазар.

Бен Стилър в реклама за лимонена, студена напитка

В тази реклама комедийният актьор Бен Стилър е заобиколен от мажоретки, докато рекламира напитка с лимон. Тя е толкова свежа и студена, че накрая той е покрит с лед, докато срещу него тичат освирепели ръгбисти. От устата му се отронва „Свежо!" и това е всичко! Какво повече ѝ трябва на една японска реклама?

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини