Какъв всъщност е бил Исус

Исус Христос всъщност е бил космонавт. Той и ангелите са слезли от ракета на Земята. 

Откритието не е съвсем ново, но си заслужава да му се обърне внимание в съвременните ни условия. Според сайта neonula.com, Исус е бил астронавт, който заедно със своите последователи, ангели и божи пратеници, слиза на Земята от космическа ракета.

В средновековната българска иконография космическите кораби са нещо доста често срещано. Такива са “Възкресение господне” в Созопол от ХVІ век, “Преображение Господне” в с.Присово от ХVІІ век, “Успение Богородично” и “Преображение” в с. Добърско от ХVІІ век. Такива сюжети има и в обковката “Слизане в ада”.

В старата църква “Свето преображение Христово” от ХVІІ век може да се види добре запазена икона на свети Харалампий, в която зографът е изписал облака само до половината, а другата възпроизвежда като апарат, движен от реактивни струи. Над входната врата от 1732 г. на църквата в Роженския манастир пък се различават две капковидни летящи тела, които се отдалечават хоризонтално помежду си, сподиряни от вихри. В тяхната сърцевина се намират хуманоидни същества, които гледат в посока, обратна на движението на въздухоплавателните апарати. На други изображения по стените на църквата библейски пророци и християнски светии се издигат и спускат в ракетоподобни тела.

Друга забележителна сцена е художествено възпроизведена в параклис недалеч от Рилския манастир. От лодка, подобна на банан, излизат множество хора, а в задната й част се забелязва подобие на двигател. Подобни икони и сюжети присъстват често и в Западна Европа, което е доказателство, че няма нищо случайно.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини