ТОП 6 причини за напълняване

Традиционно повече жени смятат, че за да отслабнат трябва да следват мотото "яж по-малко, спортувай повече". Но според новите изследвания за наддаването на теглото са виновни не само храната и липсата на физическата активност, но и няколко други външни фактора.

Първо, липсата на сън забавя обмяната на веществата и може да предразположи организма към напълняване. На второ място са храните, чиито етикети обичайно се пропускат, а на тях пише колко вредни са продуктите, колко много захар и мазнини съдържат те, пише bgnes.

Третата грешка на жените е да броят калориите си, а не хранителните вещества. Ако консумирате питателни храни, богати на минерали и антиоксиданти, калориите няма да се отразяват на теглото ви, защото организмът ще получава всичко необходимо от добре балансираната диета.

Четвъртата причина за затлъстяването се крие в околната среда и усвояването на естрогени - синтетични химикали в пластмасата, препарати за почистване или козметика. Те повишават нивото на хормоните, което води до надебеляване.

Петата причина за нежеланата фигура е бързото хранене, а на шесто място се нарежда пропускането на някои важни мазнини за организма като ленено и рибно масло, ядки и семена.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини