Учениците не знаят кой е Айнщайн

Една трета от учениците в основните училища мислят, че Айнщайн е герой от телевизионно шоу, а гениалният физик Стивън Хокинг – фризьор, сочат резултатите от последно проучване, цитирани от БТА.

Една трета от поданиците на Нейно Величество на възраст между 11 и 14 години мислели, че починалият през 1955 г. учен, е член на жури в предавания като " Х Фактор Великобритания" и "Великобритания търси талант".

Една трета от запитаните не знаели, че Исак Нютон е открил теорията за гравитацията. 6 на сто от анкетираните пък били твърдо убедени, че Тулиса Контоставлос, която участва в журито на риалитито "Х Фактор Великобритания", е открила пеницилина.

Над един милион британски деца вярвали, че рапърът Професор Грийн е истински академик. 20 на сто от британските ученици в основните училища били готови да се обзаложат, че Уейн Руни не е футболист, а учен. Но 68 на сто от запитаните безпогрешно посочили Марк Зукърбърг като основател на Фейсбук. 22 на сто от анкетираните обаче погрешно определили Томас Едисън като собственик на тази социална мрежа. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини