HTC пускат 5-инчов смартфон наесен?

Ако има хора, които мислят, че телефоните с 5-инчови екрани не са удобни от ергономична гледна точка, то трябва да ги разочароваме - изглежда именно този дизайн е следващият хит в индустрията. Последният слух е, че HTC също имат намерение да представят на пазара смартфон с голям екран.

Според информацията, публикувана в Digitimes.com, става въпрос за модел с резолюция на екрана - 1794 х 1080 - който ще бъде анонсиран през септември или октомври. Информацията не е получила потвърждение от страна на тайванската компания, така че засега трябва да я приемаме просто за спекулация.

Това, в което можем да бъдем сигурни, е, че индустрията действително проявява интерес към този по-голям формат. Galaxy Note на Samsung - пионерът в този клас -се продава достатъчно добре, за да мотивира останалите компании да разработят негов конкурентен продукт. Големината на екрана изглежда изобщо не притеснява Samsung, които, според друг слух, планират да пуснат и втори 5,5-инчов модел от серията в края на август.

На пазара могат да се намерят и 5-инчови модели на LG - Optimus Vu в продажба от май месец - и на Pantech, които пуснаха своя 5-инчов Vega S5 миналия месец.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини