Кръгла маса в Кърджали ще дебатира по проблемите на домашното насилие

На кръгла маса в петък от 10 часа ще се съберат представители на Област Кърджали, община Кърджали, отдел „Закрила на детето“, местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, читалища, полиция и др. институции, за да обсъдят проблемите на домашното насилие. Те са поканени от НЧ „Обединение 1913“ по проект „Пътуващ кабинет за защита на жени, жертви на насилие“, финансиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Общностно развитие и гражданско участие“.
Целта е да се допринесе за превенция и намаляване на последствията от домашно насилие над жени и деца. Прилага се модел на партньорство между читалища в селата, полиция и НЧ „Обединение 1913“ в областния център, което предлага безплатни услуги на жертви на насилие и трафик, за противодействие на домашното насилие и подкрепа на пострадали жени и деца.
Бяха разкрити 10  информационни центъра за подкрепа на жени и деца, жертви на домашно насилие в читалища на села от Община Кърджали. Секретарите на читалищата бяха обучени да работят с нов вид информация. Проведоха се 10 дискусионни срещи в селата на кърджалийска община и се консултираха пострадали. Разпространен бе информационен справочник с всички служби и организации, които работят по проблема с домашното насилие.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини