Димитровградските съветници ще бистрят местното самоуправление с колеги от Кърджали

По 150 лв. ще получават 33-та общинските съветници в Димитровград с промените в ЗМСМА. Досега за работата си в местния парламент и постоянните му комисии те вземаха 300 лв. месечно. Декларация по повод драстичното намаление във възнагражденията ще бъде разгледана на предстоящата в края на юли сесия, съобщи днес председателят Стефан Димитров. Заплатите на съветниците до момента бяха в размер 60/100 от средната за администрацията на съответната община. С нормативната промяна те стават 30/100 от средната брутна работна заплата в администрацията.
Като унизително и създаващо предпоставки за превръщане на местните парламент в бизнес сдружения определи това възнаграждение председателят на димитровградските съветници Стефан Димитров на пресконференция днес.
Темата за промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация общинските съветници на Димитровград ще обсъждат и с колегите си в Кърджали. В петък те заминават на семинар там, като идеята е да обменят и добри практики.
Сред коментираните теми ще е и идеята, по която работи международен организационен комитет за изграждане мемориален комплекс на хан Кубрат в Украйна. С дарение от 1 000 лв. община Димитровград да подпомогне инициативата, ще дискутира местният парламент.

Dir.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини