Таушанова пъди БСП и Атака от офисите им,не си плащат

Заради системно неплащане на месечните наемни вноски и такси-смет Областна администрация прекратява наемните си правоотношения с Областния съвет на БСП и политическа партия Атака за използваните от тях държавни недвижими имоти. БСП заема пет помещения, находящи се  на трети етаж от административната сграда на бул. „България” 49 с обща полезна площ 81 кв.м. Атака държи две стаи с площ 35,36 кв. м.  БСП дължи наем в размер на 592,56 лева за месеците март, април и май 2012 г. плюс неустойка от 26,53 лв. Задълженията на Атака възлизат на 516, 84 лв за последните 6 месеца плюс 26,53 лв неустойка. И двете партийни централи не са заплатили дължимата такса смет за 2011 г,  която е следвало да преведат по сметката на областната администрация до 30 ноември същата година. БСП дължи 671,20 лева, а Атака – 292,80 лева.

Председателят на Областния съвет на БСП - Кърджали и председателят на ПП Атака многократно са уведомявани писмено за просрочията и въпреки поставяните в уведомленията срокове за плащания на задълженията, такива не са извършени до настоящия момент.
Договорите с партиите-наемателки се прекратяват на основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията и на основание на предвидените в тях клаузи.  Срокът за доброволното освобождаване на помещенията и заплащане на натрупаните задължения е 12 юни 2012 г, вторник. При неспазване на горепосочения срок ще бъде предприета процедура за изземване по чл. 80 от Закона за държавната собственост, а дължимите суми ще бъдат предявени по съдебен ред.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини