Телевизионна водеща със страхотен гаф в китайската национална телевизия

Водеща в китайската национална телевизия заяви по невнимание, че Филипините са неразделна част от Китай, макар да ставаше въпрос само за една плитчина в Южнокитайско море, чийто суверенитет трови отношенията между двете страни.

Гафът бе допуснат в понеделник от водещата Хъ Цзя от телевизия CCTV и беше широко отразен в интернет. Очевидно имайки предвид шелфа Скарбъро, който за китайците наричат Хуанзян, Хъ заяви: "Всички ние знаем, че Филипините са неразделна част от територията на Китай, това е безспорен факт”, предаде БГНЕС.

Китайски интернавти се възползваха от случая, за да даде израз на националистическите си чувства. "Тази телевизионна водеща е прекрасна, истинска патриотка, която заяви пред света, че Филипините принадлежат на Китай" възторгва се един от блогърите. "Ние трябва направо да атакуваме, да свалим (филипинския президент Бенигно) Акино и да си върнем нашата територия", добавя китайският патриот. А въпросното предаване е било по повод официално изявление на китайското външно министерство, че Пекин е готов да отговори на всяка ескалация от страна на Манила в конфликта за суверенитета върху богатия на риба и природни ресурси риф в Южнокитайско море.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини