„Първи май” тъне в тъма, кърджалийци недоволстват

Повече от половин година уличното осветление по улица „Първи май” в Кърджали не свети. Вечер пешеходци не смеят да се предвиждат от кв.”Веселчани” към кв.”Гледка”. Липсата на осветление затруднява и шофьорите,излизащи от града по посока на „Маказа”. Това сигнализират читатели на Кърджали бг вести. Сабрина Д. настоява общината да предприеме бързи мерки и да възстанови осветлението по важната пътна артерия.

Ще припомним,че при изграждането на участъка от водния цикъл във „Веселчани” преди пет години бяха прекъснати кабели, които по късно под натиска на местните жители бяха възстановени от изпълнителя.

При подмяната на уличното осветление сме изправени пред сериозно предизвикателство. Нямаме яснота за подземната инфраструктура: от къде минават кабелите, колко са стари, колко са прекъснати. Това сподели на брифинг преди време кметът на общината инж.Хасан Азис. Той бе категоричен, че желанието е да се постави качествено осветление. Даде пример с монтирането на осветителни тела, финансирано по фонд „Козлодуй”. Изпълнителят поставил лампи в десет населени места. Фасунгите се стопили и крушките изпадали като круши.

 Работим за най високи технологии, най-високо качество, най-дълъг живот на осветителните тела, подчерта градоначалникът.

Общо 6000 лед крушки ще светят в града след обновяването на мрежата от улични лампи. Заявена е процедура за избор на изпълнител в Агенцията за обществени поръчки.  Преимуществено ще светнат булеварди, второстепенни улици, паркове. За сега са осигурени 1,2 млн.лева. Приносът е на парламентарната група на ДПС, подчерта Хасан Азис. Той поясни, че е разпоредил поставяне на лампи в Попската градинка, но те са били изключени поради проблеми в елтаблата.Лампи са поставени и пред Бизнесинкубатора.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ив
    иванова
    0 0
    11:23, 17 юни 2018
    Булевард Беломорски е на тъмно от 3 месеца,кмета знае но не се интересува така е всяка година.Миналата година техниката била развалена а за тази няма желание.Това е най натоварения булевард и входа на града.Къде остана обещанието от зимата че до 6 месеца ще имаме най модерното лед осветление?Обещания и нищо друго.
  • 2
    Va
    Vasilka
    0 0
    14:27, 17 юни 2018
    До господин Хасан Азис от години вече живеем мрак нямаме осветление в улиците почти всички квартали аз живея в ул Иван Вазов със извинение гората е по светло от кв артала моливисе обърнете внимание мени острянввайте че циганска та махала тука живеят турци българи не само дето ги виждате иги ли шавате от всичко пак никой не знае как си живеят .по-добре.
  • 3
    Ас
    Асан Азисов
    1 0
    00:10, 19 юни 2018
    Кърджали е без кмет отдавна, той не се интересува от нищо просто е посочен от сокола и електората под строй го избира. Този човек няма никакви управленски качества и на всичко отгоре е нагъл и безотговорен.
Последни новини