Още една катастрофа с мотоцеклетист, млад мъж пострада

21-годишен мотоциклетист е пострадал при катастрофа вчера около 12,30 часа по пътя от района на село Рогозче към село Стоманци. Водачът загубил контрол над управлението вследствие на движение с несъобразена скорост и се блъснал в еластична ограда. Пострадалият е прегледан в Центъра за спешна помощ в Кърджали и настанен под наблюдение в отделението по травматология на болницата. Тестът за алкохол на мотоциклетиста е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Само с материални щети са другите три произшествия в Крумовград, селата Черничево и Кобиляне. Не е констатирана употреба на алкохол. На виновните водачи са съставени актове по ЗдвП.

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 23,30 часа снощи на бул.“България“ в Кърджали бил спрян лек автомобил „Опел“ с водач 39-годишен. Тъстът за алкохол на шофьора отчел 1,26 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

212 автомобила са били проверени в специализирани операции на териториите на управленията в Момчилград и Кирково за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. За констатираните 59 нарушения са съставени 5 акта и 54 фиша по ЗдвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини