Кърджалийката Тинка Гачева преборва рака,Кърджали й помогна с дарения

    Кърджалийката Тинка Гачева преборва рака след няколко години тежка битка.

    През 2014 г. тя започна тежък курс на  химеотерапия. Бе направена трансплантация на стволови клетки, за която млади хора от цялата страна събраха средства, за да помогнат. Преди да замине за химеотерапия Тинка се отчете на страницата си във Фейсбук. Тя посочваше всяка постъпила на сметката й сума. Нужни бяха общо 71 930 евро. Приятелите на Тинка от Кърджали призоваха  за събиране на цялата нужна сума. Те бяха уверени ,че съгражданката ни ще пребори тежката болест „Лимфон на Ходжкин”. Лечението  се осъществяваше в истанбулската болница „Джон Хопкинс Медисън”.

    Междувременно също през 2014 г. Тинка бе приятно изненадана от нейния спътник в живота Мариан Тодоров. На 4 ноември той и предложи и сключиха граждански брак.Мариан е баща на двете и дечица.

      Борбата на нашата съгражданка с болестта бе тема и на предаването „Предай нататък” на Наталия Симеонова.

      Борбения й дух получи мощната подкрепа и на феновете на Локомотив Пловдив.

    Тинка продължи лечението си в Университетската клиника в Кьолн.На 20 юни т.г.тя написа във Фейсбук:

    „Здравейте приятели току що се прибирам от Германия,както обикновено за кръвни теставе,лекарството и преглед при доктора. Всичко е наред,след последния прекрасен резултат от скенера април,реших да попитам след като съм добре дали няма да спирам с лекарството и ми каза,че трябва да види резултат от следваща контрола(юли или август) и ако пак е Ок,може да разредя ходенето! Благадаря ви и продължавайте да сте с мен!”

    Последните резултати са чудесни.Тинка благодари на всички,които й помогнаха за тежката борба с рака.Ето и нейната благодарност:

    "Никога не казвай Никога" ! Аз никога не съм мислила, че някой ден ще съм болна от Рак , никога не съм се страхувала, но и след като ме застигна НИКОГА не се отказах! Много преживях, но заслужено спечелих !Има сълзи в очите ми, но те са от щастие. Резултатите от поредния скенер са страхотни, благодаря на Господ, на хората до мен,на приятелите ми и на всички добри хора. Поклон ! И помнете, който е здрав има Всичко!”

     Този късмет нямаше друга кърджалийка Христина Стайкова.Тя почина след деветгодишна борба с рака.Последната седмица  бе на командно дишане в ОАИЛ на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.Съгражданката ни спечели симпатиите на цяла България с борбения си дух и желание за живот.В битката с коварната болест тя спечели стотици приятели.Христина остави две дъщери сирачета.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини