Цвета Караянчева качи БСП на летящата чиния "Бузлуджа" и ги изпрати в Космоса

Зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева направи пиперлив коментар за мераците на БСП да стопанисват паметника на връх Бузлуджа. Устатата депутатка от ГЕРБ направи това по време на традиционната си месечна среща с избиратели на страницата си във Фейсбук. А за темата "Бузлуджа" Цвета беше "жегната" от избирател.

Ето пространното й пояснение за драмата с БСП и чинията:  

"Ние  я давахме 6 години, обаче те не си я взеха. Сега ще ви разкажа какво точно се е случило. 2011 година има решение на МС БСП да си вземе чинията, и аз бих добавила да се качват на летяща чиния и да отлетят, обаче за съжаление няма как да стане. Предложи МС да им даде чинията на Бузлуджа да си я стопанисват. Две писма пишат към Станишев, две писма към Миков, в продължение на 6 години. Две писма към Нинова има , макар, че тя отрича. Те не са се заинтересували 6 години, тогава е имало възможност да си я вземат безвъзмездно. Защо безвъзмездно, това е друга тема. Аз например не съм съгласна. Това е отделяно от труда на моите, на вашите родители и защо ще се дава на една партия това е друга тема. Те не са се възползвали. Когато стана проблема с Царските конюшни в центъра на София, тогава се измени закона и вече няма право да се дават на партийни организации по този начин. Този закон в комисията са го гласували и членовете на БСП. 

И сега изведнъж се сетили, че видите ли, искат да си вземат чинията и започват да правят циркови изпълнения, че Борисов не си изпълнява обещанията. Ама вие много добре знаете, че тази чиния вече не може да се даде по начина, по който те искат, защото законът не го позволява. Могат да го вземат за 10 г. безвъзмездно или да участват на търг. Така, че даваме им я, но те не я искат. Шест години са писани писма и дори на тези писма, които са писани от нашите министри, те не са отговаряли. И сега изведнъж...Знаете ли защо? Защото накрая на юли имат събитие на Бузлуджа, за да имат тема за разговор. Да кажат: Ето гадните ГЕРБ не ни я дават. Не е редно по начина, по който я искат, защото този паметник са го финансирали всички български граждани.

Източник: http://pik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини