Инж.Хасан Азис като гост на БНТ:Майските събития са предвестник на демокрацията

Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис бе гост на предаването „Деня започва“ по БНТ.Ето какво сподели той в страницата на Община Кърджали след интурвюто по националната телевизия:

Атентатът в Манчестър показва, че Европа - място с устойчиво развитие, в момента е място на проблеми, неустойчивост и несигурност - неща различни от европейските ценности, към които сме се насочили. Именно темата за сигурността е една от най-важните теми, върху които трябва да се изграждат европейските ценности, това заявих в началото на гостуването си в студиото на "Денят започва" по БНТ.

Според мен острата реакция на ДПС на публикуваните в публичното пространство стари снимки на "патриоти" с нацистки поздрав е логична.
Защо само ДПС е против нацистките снимки, които се появиха, и против крайните националисти? Ако ние като общество толерираме подобни изяви, това означава, че имаме проблем не само в определена политическа партия в определено управление, но като че ли ще имаме проблем в обществото като цяло. ДПС е направило това, което следва да бъде направено, защото ние сме либерална партия, защото ДПС е движение за човешките права и свободи, което няма нищо общо с идеите и ценностите на националистите и националсоциалистите, на фашистите.
Хората от снимките са във властта, и ДПС не може да не реагира остро като потвърждение, че няма търпимост към подобни прояви.

На въпрос за оценката на времето на събитията от възродителния процес отбелязах, че именно майските и декемврийски събития са обществени и исторически процеси, предвестници на демокрацията. Жертвите от "Възродителния процес" са новите герои на нашето съвремие, а организаторите ги квалифицираме като престъпници. Именно майските събития и жертвите, дадени по време на декемврийските събития, са онзи тласък, който е даден за смяната от тоталитаризъм към демократично общество.

Както съобщих в студиото на БНТ заместник-председателите на различни политически сили( ГЕРБ, БСП, СДС и ДПС) , които отговарят за местната власт, се договорихме за среща, на която да формулираме общи позиции по политиките на правителството за местната власт.
Към настоящия момент политиката, която се формира, е в посока на силна централизация в отношенията централна власт - местна власт. Това води до силна зависимост и обезсилване на общините. За нас това е притеснително и ще направим среща с ръководствата на политическите партии, за да поставим този въпрос.
Заявих, че широко рекламираната позиция на правителството за увеличение на заплатите и допълнителните субсидии се отнася единствено и само за делегираните от държавата дейност.

Разговаряхме и за живото предаване за Община Кърджали "ТИ И КМЕТЪТ", средно 60 Хил преглеждания и над 23 Хил гледания бележи фейсбук предаването ни!
Цялото видео може да видите тук:

https://www.bnt.bg/bg/a/khasan-azis-obshchinite-sa-silno-zavisimi-ot-tsentralnata-vlast

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини